Derim aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır ve bunlardan bazı önemli noktalar burada anlatılacaktır. Derim aşaması ile ilgili bilinmesi gereken önemli prensip “bir yumurtayı kırabilecek bir küçük darbe meyveye de zarar verir ve onu satılamaz duruma
getirir”. Bu nedenle derim ve paketleme evine taşıma arasında itina göstermek gerekir.
Muz meyvelerinin bu şekilde zarar görmemesi için derim sırasında ve daha sonra taşırken kesinlikle meyveler üst üste yığılmamalıdır. Bunun yerine salkımlar tellere asılarak taşınmalı veya alt kısmı polietilen yastıklarla desteklenmiş kasalar kullanmalıdır. Taşıma esnasında römorkun lastiklerinin havasını bir miktar indirmek zıplamaları önleyeceği için faydalı olacaktır. Derimin yapıldığı zaman önemlidir. Meyvelerin raf ömrünün uzun olması için meyve içi sıcaklıkların düşük olduğu sabah erken saatleri derim için tercih edilmelidir.
Yüksek sıcaklıklar meyvelerin su kaybetmesine metabolizmanın hızlanmasına ve raf ömrünün azalmasına önayak olur. Bu nedenle sıcak saatlerde de derim yapılmamalıdır. Meyveler ¾ köşelilikte derilmeldir.
Geç derim ise meyvelerin raf ömrünü kısaltmaktadır Derim zamanında ölçü “maksimum verimin alınacağı bir zamana kadar geciktirme ile pazarda tüketileceği ana kadarkalitenin korunacağı bir sağlamlıkta kalmasını sağlayacak bir aşamada derimdir. Derimiçin olgunluk aşaması pazar talebi olarak tüketileceği zamanın uzun veya kısa olmasına bağlıdır.