Tanımı: Erginleri 1,2-1,8 mm boyunda kirli-açık sarı renklidir.
Yaşayışı: Kışı ergin olarak ağaçların kuytu yerlerinde ve yere dökülen yaprakların arasında geçirirler. Erginler nisan ayından itibaren bulundukları yerden çıkar, yumurtalarını yapraklara ve sürgün uçlarına bırakırlar. Bir dişi 120-150 yumurta bırakabilir. Yumurtaların açılması sıcaklığa bağlı olarak 4,5-7 gün arası değişir. Yumurtalardan çıkan nimfler yapraklardaki özsuyu emerek beslenir, dışkılarından tatlımsı bir madde çıkarırlar. Zararlının çok yoğun olduğu ağaçların altı tatlımsı maddelerin kristalleşip yere dökülmelerinden dolayı bembeyaz olur. Yılda 6-7 döl verirler.
Zarar Şekli: Zararlı bitki öz suyu ile beslenir, zararlının yoğunluğuna bağlı olarak yapraklar vaktinden önce sararıp dökülür. Yaprakların dökülmesi de karagözlerin dökülmesine sebep olur. Meyveler iç dolduramaz ve genç ağaçlarda zarar etkisini daha fazla gösterir.
Mücadelesi: Mayıs ayı ortalarından itibaren, haftada bir kez yüz bileşik yaprakta sayım yapılır bileşik yaprakta 25-30 nimf olduğunda ve yumurtaların çoğunluğunun açıldığı dönemde ilaçlama yapılır. İlaç uygulamasına karar verirken seçici ve entegre mücadele açısından kabul edilebilir ilaçlar tercih edilmelidir.
Kaynak: Tarım Ziraat