Twitter

AKILLI KÖY'DE FİDAN DİKİM ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Aydın ili Koçarlı ilçesi Kasaplar Köyünde kurulacak olan, geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren, üretimin verimini bilişim ve iletişim teknolojisiyle artırmayı, üreticinin sosyal yaşam standartlarını nitelikli bilgiyle yükseltmeyi tek bir hedef haline getiren yeni nesil kırsal yaşam modeli olan Akıllı Köy'de Goji berry dikimi gerçekleştirildi.

Öğrencilere doğa sevgisi aşılamak ve çocuklardaki çevre kültürünü geliştirmek amacıyla 18 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen etkinliğe, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlileri ve öğrencileri ile Kasaplar Köyündeki öğrenciler ve velilerden oluşan çok sayıda kişi katıldı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte otobüslerle Akıllı Köy'e gelen kafileyi TABİDER Tarım Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı, TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş kurucusu Tülin Akın, Genel Müdür Coşkun Yıldırım ve Kasaplar Köyü halkı karşıladı.

Ziraat Mühendisi Rasim Kaçar tarafından fidan ekimi hakkında kafileye bilgi verildikten sonra Akıllı Köy'de çoşkuyla Goji berry dikimi gerçekleştirildi. Çoğunluğunu Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden oluşan öğrenciler fidan dikiminden sonra, köy meydanında çocuklarla yakar top ve voleybol oynayarak keyifli vakit geçirdiler. Öğrenciler, Kasaplar Köyü hanımlarının börek ve ayran ikramından sonra, traktörle köyü gezerek ders stresinden uzak bir gün geçirerek gönüllerince eğlendiler. 

TABİDER Tarım Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı, TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş kurucusu Tülin Akın 'Akıllı Köyün ilk fidanlarını dikiyoruz. Kasaplar Köyünün ilkokul öğrencileriyle ve Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesiyle güzel bir hatıra oluşturuyoruz.Bu güzel köyün bu güzel köşesinde Gojiberry fidanları diktik. Gelecek nesillere yeşil alanlar bırakabilmek hedefleriyle TABİDER ve TABİT olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bize verdiği destekten dolayı Kasaplar Köyüne ve Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesine teşekkür ediyorum' dedi.

Tuğba Gülsever

Tarım.com.tr
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.