Twitter

TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ VE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN AKILLI KÖY PROJESİNE DESTEK

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Aydın'ın Koçarlı ve Germencik İlçelerinde Ziraat Odalarının hizmet binalarının açılışını bugün gerçekleştirdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Aydın'ın Koçarlı ve Germencik İlçelerinde Ziraat Odalarının hizmet binalarının açılışını bugün gerçekleştirdi.

Koçarlı Ziraat Odası açılışına başta TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Aydın Ziraat Odaları Birliği Başkanı Rıza Posacı ve Aydın İlçe Ziraat Odaları Başkanları aynı zamanda İzmir Ziraat Odaları ve Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Tire Ziraat Odası Halil İbişoğlu, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray katılırken açılışa bölge halkı da büyük ilgi gösterdi.

Koçarlı Ziraat Odası'nın açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Koçarlı Belediye ve Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk konuşmasında şunları söyledi; ''Tarım Bilincini Geliştirme Derneği, Koçarlı Belediyesi ve Odamızın katılımıyla geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştirecek olan Türkiye'nin İlk Teknoloji Uygulama Köyü Akıllı Köy Projesi'nin Koçarlı Kasaplar mahallemizde hayata geçmesi için Koçarlı Ziraat Odası olarak büyük destek verdik. Çiftçilerimizin gelişen teknolojiyi takip edebilmesi için tarım fuarlarına katılmalarını sağladık." şeklinde konuştu.

Koçarlı ve Germencik Ziraat Odaları'nın açılmasının bölgedeki çiftçilere sağlayacağı faydalardan bahseden Şemsi Bayraktar, jeotermalle ilgili bölgede yaşanan sorunlara değinirken jeotermal enerjinin başta incir üretimini olumsuz etkilediğini söyledi. Hükümetin çiftçiyi desteklemek amacıyla başlattığı gübre ve yemdeki KDV desteğinin üreticiye yansımadığını kaydeden Bayraktar, "Maliyetlerin fiyatlarının aşağıya çekilmesi fevkalade önemlidir. Biz devletimizden yem, gübre mazot desteği istedik. Gübre ve yemde KDV indirimi geldi ama özellikle bu KDV indiriminden sonra fiyatları sayın bakanın önüne koydum. Yani KDV indiriminin çiftçi ve üreticiye yansımadığını gösterdim. Biz KDV desteği istemedik. Biz özellikle bu desteğin KDV indirimin yemde ve gübrede doğrudan destek olarak üreticimize verilmesini talep ediyoruz. Doğrudan üreticiye verilsin" dedi. Tarım arazilerinin imara açılmasının büyük sorun yaratabileceğini ve tarım arazilerine kesinlikle sahip çıkılarak üretimin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Koçarlı'nın Kasaplar Köyü'nde gerçekleştirilen Akıllı Köy Projesi'nin bölgedeki tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirtirken Akıllı Köy Projesi'ne her zaman destek olmak istediklerini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise verimli arazilerde sanayi yatırımı yapılmasına şiddetle karşı olduğunu belirterek "Çünkü bu toprakları korumak ve gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Sayın Genel Başkan bu konuda hiç endişeniz olmasın" diye konuştu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, jeotermal konusunda da "Ülkemizin enerjiye ihtiyacı var. Gizli maliyetlerimizin en büyüğü de enerjiye gidiyor. Ama biz elektrik üreteceğiz diye bu güzel Aydınımızı kimseye yok ettirmeyiz" diyerek çevreye ve tarıma zarar veren jeotermale karşı olduklarını söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ayrıca Koçarlı Ziraat Odası'nın içerisinde olduğu her türlü projeye ve Akıllı Köy Projesi'ne Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmak istediklerini söyledi. TABİDER Tarım Bilincini Geliştirme Derneği olarak desteklerini bekliyoruz...

  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.