Ağaçları yaprağını dökmez ve 5-9 m boylanabilir. Yaprakları oval olup 7.5-15 cm uzunluğunda, 3.8-8.9 cm genişliğindedir. Çiçekleri 2 ya da 3'lü gruplar halindedir. Meyveleri konik şeklinde ve 10-20 cm uzunluğunda, 10 cm genişliğinde olup ortalama 150-500 g ağırlığındadır. Parlak çekirdekleri 1.25-2cm uzunluğundadır.
Tozlanması: Tozlanma arı ve böceklerle olsa da elle tozlaşma yapılarak verimi artırılmaktadır. Yoksa doğal olarak verimi düşük olur.
İklim Ve Toprak İstekleri: Sıcak ya da ılıman iklimlerde yetişir. Düşük sıcaklıklara toleranslıdır. Genç ağaçları -3.33 C’ye dayanabilir ancak daha düşük sıcaklıklarda zarar görebilir veya ölebilir. Ağaç tozlanma ve meyve tutumuna zarar veren şiddetli rüzgarlardan korunmalıdır. Cherimoya hafif topraktan ağır topraklara kadar geniş bir aralıkta iyi gelişim gösterir. Arjantin'de en iyi gelişmeyi kayalık, gevşek, organik maddeli kumlu, toprak altı çakıllık bölge üzerindeki 0.6-0.9 m arasında gerçekleştirir.
Çoğaltımı: Tohumları kuru kalırsa birkaç yıl canlı kalabilir. Latin Amerika'da ağaç geleneksel olarak tohumdan çoğaltılırken, bunların kalitesi düşük meyve verme eğilimlerinden dolayı vejetatif çoğaltmaya hız verilmiştir. Ayrıca anaç üzerine aşılamayla da çoğaltılmaktadır.
Gıda Kullanımı: Olgun meyvenin tazesi genellikle elle yenemez, kesilmiş açık meyveden kaşıkla çıkarılır. Süslemeye gerek duyulmaz ancak Meksikalılar birkaç damla laym suyu eklemekten hoşlanırlar. Bazen çekirdekleri çıkarılır ve meyve salatalarına eklenir ya da şerbet veya dondurma yapımında kullanılır. Kolombiyalılar suyunu süzer, bir dilim limon ekler ve taze hafif bir içecek yapmak için soğuk suyla sulandırırlar. Meyve ayrıca alkollü bir içecek yapmak için fermente de edilir.
Muhafaza Koşulları: Çerimoya, 6 ºC de %85-%90 nem oranında 3-4 gün muhafaza edilebilen bir meyvedir. Çerimoya saklanırken bu hususlar mutlaka dikkate alınmalıdır.