2003 yılında iç piyasaya taze veya dondurulmuş olarak sunulan yaban mersini meyvesinin kilosu toptan 4 milyon TL’ye satılmıştır. Çiftçi bahçesinden çıkış fiyatı olan bu değer, yaban mersininin organik ürün kapsamında satışa sunulması ile çok daha yukarılara çıkacaktır. Çünkü ABD’den ithal edilerek Istanbul’daki hiper marketlerde satışa sunulan ve ilaç ile ticari gübre kullanılarak üretilen yaban mersini meyvesinin 250 gramı 5 milyon TL’ ye satılmaktadır.
Fındık, çay, ahududu, böğürtlen hatta kividen elde edilen gelirden çok daha fazla gelir getirecek olan bir meyve olacağı tahmin edilmektedir. Nitekim ortalama olarak 1 dönüm fındık bahçesinden 300 milyon TL, çay bahçesinden 675 milyon TL, böğürtlen-ahududu bahçesinden 3 milyar TL gelir elde edilebilirken 2003 yılı fiyatları ile 1 kg yaban mersini 4 milyon TL karşılığında üreticiden satışa sunulmuştur. Bir dönüm yaban mersini bahçesinden 2 500 kg ürün alınmaktadır (bu miktar 7 500 kg’a kadar çıkabilmektedir). Dolayısıyla toplam gelir 10 milyar TL’dir. Likapa (yaban mersini) için söylenecek tek söz vardır: Hem karlı hem de yararlı.
Karadeniz Bölgesinin yüksek kesimlerinde yabani olarak yetişmekte olan likapanın kültür çeşitlerinin bölge çiftçisine kazandırılmasına yönelik çalışmalar Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından başlatılmış, TÜBITAK ve DPT tarafından bu çalışmalara destek alınmıştır. Böylece Karadeniz Bölgesinde ürün çeşitliliğine Likapa (yaban mersini) da eklenmiş olacak ve bu ürüne dayalı yeni sanayiler kurulabilecektir.